Tervetuloa FI*GoldenFurry's -kotisivuille!
Norjalaisten metsäkissojen kasvatusta vuodesta 2014
                         In english here
Goldenfurrys

IC FI*GoldenFurry's Maroon Maize 6. paras NFO uros Suomessa

GIC FI*GoldenFurry's Champion Charolais 2. paras NFO naaras Suomessa

05.02.2020

 

Vihdoinkin minulla on ilo kertoa, että Pepitalla alkoi kiima ja onnistuneita astumisia on nyt todistettu reilun vuorokauden ajan. Alkutiineyden ultrakin on jo varattu ja se on 26 pv. Tuolloin selviää, että odotetaanko meille pentuja syntyväksi 10.-11.4. <3

 

Vuoden 2019 rankingitkin ovat nyt selvät ja meidän tiimi pärjäsi oikein hyvin.

 

GIC FI*Champion Charolais "Salli"

     - Paras naaras kategoriassa 2 Keski-Suomen kissayhdistyksessä

     - 2. paras Norjalainen metsäkissa naaras Suomessa

     - 5. paras naaras kategoria 2:ssa koko Suomessa

 

IC FI*GoldenFurry's Maroon Maize "Masi"

     - 2. paras uros kategoriassa 2 Keski-Suomen kissayhdistyksessä

     - 6. paras Norjalainen metsäkissa uros Suomessa

     - 16. paras uros kategoria 2:ssa koko Suomessa

IC Sterrenkatten's Radiohead "Pepita"

     - 8. paras siitosnaaras kategoria 2:ssa koko Suomessa

 

SC FI*GoldenFurry's First Glance "Eetu"

     - Paras siitosuros kategoriassa 2 Keski-Suomen kissayhdistyksessä

     - 5. paras siitosuros kategoria 2:ssa koko Suomessa

FI*GoldenFurry's -kissala 10. paras kasvattaja kategoria 2:ssa koko Suomessa hyvin pienellä määrällä kasvattajaluokkaan osallistumisia.

Ei voi muuta olla kuin ylpeä! :)

 

31.1.2020

 

Tilannetietoja pukkaa...

 

Kiimarintamalla on edelleen hiljaista Pepitan kohdalla. Rouva on ilmeisesti päättänyt levätä kaamosajan.

Beija oli kiimassa noin kaksi viikkoa sitten ja saivat tuolloin touhuta Nacon kanssa rauhassa. Näytti kuitenkin siltä, että implantti vaikutti Nacolla vielä sen verran, että se kerta meni kenraaliharjoituksesta.

 

Näyttelyissä olemme tänä vuonna käyneet jo kaksi kertaa - Kuopiossa ja Hämeenlinnassa. Nuorimmaisemme Belém on suoriutunut vallan mainiosti. Kuopiossa ollen molempina päivinä panelissa ja sunnuntaina myös värinsä paras, Hämeenlinnassa sunnuntaina jopa koko kategoria II:n paras pentu!

 

13.01.2020

 

Hyvää tätä vuotta kaikille!

 

Pikapäivitys: Pepitan kiimaa odotellaan edelleen, mutta sen alettua on kolli valmiina tositoimiin, joten jännittämään päästään heti kunhan rouvan hormonit hyrähtävät. :)

 

27.12.2019

 

Pahoittelut piiiitkästä päivitysvälistä!

 

Pari kuukautta on mennyt kyllä aika vauhdilla, on ollut reissua, näyttelyä, eläinlääkärireissuja jne...

Pepitan tiinehtymien ei ole nyt ottanut onkeensa. Viimeisin valetiineys päättyi antibioottikuuriin tulehduksen takia. Nyt on konsultoitu eläinlääkäriä taas ja kolmas yritys (toden sanoo??) suoritetaan antibiootin kera. Toivotaan, että tällä kertaa onnistuu. Astutus tapahtuu seuraavaan kiimaan.

 

19.10.2019

 

Pari viikkoa on taas vierähtänyt..

Tässä ajassa olemme käyneet Hartolan näyttelyssä, hakeneet uuden perheen jäsenen (JEE!) ja todisaneet Pepitan uusinta yritystä tiinehymisen saralla.

 

Saimme kuin saimmekin vihdoin valkoisen prinsessan osaksi perhettämme. Kutsumanimeltään Belém on todellinen marenkileivos hienoilla teknisillä ominaisuuksilla maustettuna. Sillä on upea suora profiili ja kaunis korkea otsa, hyvänkokoiset korvat hienosti sijoittuneena kauniiseen kolmioon. Tämä todellinen prinsessa on kaikkea sitä mitä olemme toivoneet ja haaveilleet jo vuosia.

 

Pepitan astutuksesta tulee nyt 2 viikkoa, joten seuraava viikko näyttää onko astutus tällä kertaa tuottanut tulosta. Ainakin siellä on onnistuneita astumisia todistettu, joten peukut pystyyn!

 

04.10.2019

 

Ikäviä uutisia. Pepita on alkanut näyttää kiiman oireita eli oletettu raskaus olikin nähtävästi valetiineys.

Huomenna vien Pepitan toiselle urokselle ja katsotaan miten käy. Harmittaa kyllä tosi paljon.

 

20.09.2019

 

Kuukausi mennyt ja minusta tuntuu, että meillä on uutisia.

Näyttäisi siltä, että Pepitamme on tiineenä omalle kasvatillemme, Richielle (Zippy Zetor, CH FI*GoldenFurry's Last Wish x SC Sterrenkatten's St.Etienne DVM). Näin ollen pennut syntyisivät lokakuun loppuolella eli enää reilu kuukausi! :D

 

Olimme syyskuun alkupuolella myös näyttelyssä Tampereella missä Salli ja Masi saivat sertinsä. Salli oli myös lauantaina paneelissa saaden yhden äänen. Hienosti käyttäytyivät taas kerran!

Seuraavaksi pyörähdämme "kotinäyttelyssä" Laukaassa minne mukaan lähtevät Salli, Masi ja Oliver. Siellä näemme myös Masin veljet Winskin ja Pallen.

 

20.08.2019

 

Taas odotukset ylittänyt viikonloppu takana!

 

Pieni Inkeri-tyttömme piti minut kotosalla, mutta äitini ja isäni  suorittivat pakollisen ulkomaan reissun Talinnaan ulkomaan sertien perässä. Viikonlopusta muodostuikin jännitävämpi mitä taas odotettiin.

Ensin lauantaina Salli ponkaisi paneeliin ja voitti ollen kategoria kahden paras naaras. Sitten sunnuntaina vuorostaan Masi valittiin tuomarin parhaaksi ja lopulta näyttelyn parhaaksi urokseksi kategoria kahdessa! Ihan huikeeta!!

 

Seuraavaksi suuntaamme Tampereelle syyskuun alkupuolella.

 

Oma kasvattini Zippy Zetor saapui edellisellä viikolla meille tarkoituksena astuttaa Pepita sillä, mutta toistaiseksi uros ei näyttäisi tajuavan Pepitan olevan naaras vaikka on oikein hyvässä kiimassa. Mikäli tästä ei mitään tule siirrymme suunnitelma B:hen - Oliveriin.

EDIT: Kyllä täällä nyt on astuttu jo useamman kerran eli jäämme jännäämään onko tärpännyt. :D

 

24.07.2019

 

Waude mikä viikonloppu takana!!!

Oma kasvattimme Champion Charolais "Salli" yllätti meidät totaalisesti viime viikonloppuna Hämeenlinnassa Surokin näyttelyssä.

Lauantaina pääsimme osallistumaan ensimmäistä kertaa norjalaisten metsäkissojen erikoisnäyttelyyn. Tämä tarkoittaa, että paikalla oli paljon norskeja ja kaiken lisäksi paljon hienoja norskeja, minkä takia yllätyimmekin, kun Salli voitti kaiken mitä voitettavissa oli. Ensin se oli värinsä paras kovassa sarjassa, tämän jälkeen vielä tuomarin paras naaras ja lopulta koko näyttelyn paras norjalainen metsäkissa naaras!

Sama toistui jälleen sunnuntaina, kun Salli saavutti näyttelyvoiton kategoria II:ssa ollen jälleen myös värinsä paras! Aivan huikeaa!

 

Seuraava näyttely mihin osallistumme on Tallinnassa. Sinne lähtevät Salli ja Masi metsästämään uupuvia ulkomaan sertejä.

 

Penturintamalla odottelen edelleen liiton vastausta liittyen ulkomaan astutukseen, minkä jälkeen pääsemme kunnolla etenemään astutusasiassa.

 

08.07.2019

 

Kesä on jo pitkällä, kun vihdoin ennätän päivittämään kotisivuja. Viimeisen kolmen kuukauden aikana on tapahtunut paljon.

 

Huhtikuun puolessa välissä otimme osaa SW-näyttelyyn Turussa. Siellä nuori Sallimme voitti sertinsä, Masi hävisi omansa ja kasvattimme Palle (Athos x Pepita) valmistui hienosti Premioriksi ollen myös upeasti värinsä sekä tuomarin paras. Seuraava näyttely pidettiin Hartolassa mihin osaa ottivat uusin tulokkaamme Beija ja Masi. Masi suoriutui mahtavasti omassa väriryhmässään: viimeinen kotimaan serti luokassa 7, BIV NOM ja BIS!!! Siihen oli kyllä upea lopettaa näyttelyt vähäksi aikaa Masin osalta. Pienikokoinen Beija oli hienosti sunnuntaina värinsä paras <3 Toukokuun lopussa kerkesin käydä vielä päivän reissun Ylöjärvellä Sallin ja Beijan kanssa. Sieltä tuloksena sertit Sallille ja yksi BIV, Beijalle EX1 ja EX2. Viimeisin näyttely pidettiin Kuopiossa kesäkuun puolivälissä. Siellä näytillä olivat Naco, Salli sekä Beija.

Tuolloin minä en enää ollut karavaanissa mukana sillä olimme juuri samana päivänä mieheni kanssa synnärillä saattamassa uutta ihmettä maailmaan. Meille syntyi siis 15.06. tyttö! <3 <3 <3

 

Seuraava näyttely pidetään Hämeenlinnassa 20.-21.07. mihin lähden jo uuden pienokaisemme kanssa mukaan. Siellä mukanamme ovat naaraat Salli ja Beija.

 

Kissanpenturintamalla myös suunnitelmat ovat edenneet. Pepita olisi tarkoituksena astuttaa nyt heinäkuussa tai viimeistään elokuussa. Urokseksi olen valinnut oman kasvattini Helgan ja Nacon pentueesta; puna-valkea Zippy Zetor "Richie". Richielle onkin jo tehty kaikki vaadittavat terveystestit, joten mikäli mitään extrapapereita ei tarvita liittyen kollin Venäjällä asumiseen, tullaan astutus tekemään heti kiiman alkaesssa.

Tämän suunnitelman lisäksi olemme jo päättäneet astuttaa Beijan Masilla. Tämä astutus on suunniteltu loppuvuoteen.

 

04.04.2019

 

Hupsis hei, näköjään 2 kuukautta edellisestä päivityksestä vierähtänyt!

 

Näin alkuun täytyy kertoa, että meille on syntymässä kesäkuussa kolmas lapsi minkä vuoksi päiväni ovat tänä kevään olleet entistä "lyhyempiä" rajallisten voimavarojeni takia. Tämän lisäksi vanhin poikamme aloitti uudessa hoidossa mikä yhdessä entisten kerhojen yms. kanssa täyttävät viikkoani mukavasti.

 

Näiden elämän ruuhka-aikojen lisäksi olen kuitenkin onnistunut ja jaksanut vielä touhuta näiden karvaisten lastenkin kanssa.

Ensin kerrottakoon pentukuulumiset. Kaikki kolme karvapalloa on nyt maailmalla - Rosy Ryegrass "Tomu" viettää kissanpäiviä siskopuolensa kanssa Turussa, kun taas sisarukset Violet Vetch "Vivi" ja Flashy Fescue "Kissu" jatkavat isoäitinsä jalanjäljissä Hollannissa siistoskissoina.

Tässä vaihtokaupassa meille muutti paljon puhutun ja mainostetun kasvattimme "JJ".n jälkeläinen - Beija-Flor, joka on tällä hetkellä 5,5 kuukautta vanha ja mitä energisin pakkaus. Kotiutuminen kävi muutamissa tunneissa ja jo seuraavana päivänä tuntui kuin hän olisi asunut kanssamme aina.

 

Näyttelyrintamallakin olemme kerenneet kiertää tänä vuonna jo kolmessa eri näyttelyssä. Helmikuun puolivälissä pyörähdimme isojen poikien kanssa Tallinnassa. Sieltä tuloksena molemmille sertit lauantaina sekä Oliverille myös paneelipaikka ja valmistuminen korkeimpaan mahdolliseen tittelliin - Supreme Championiksi. Sunnuntaina Naco sai sertinsä ja Oliver  kunniamaininnan sekä taas paneelipaikka.

Maaliskuun alussa vierailimme Masin, Nacon ja hänen kahden pentunsa Flashy Fescuen sekä Violet Vetchin kanssa Kokkolassa missä oli kaksi eri näyttelyä yhdessä päivässä. Masi voitti omat sertinsä, kun taas Nacolla oli nyt tiukka kilpailu ja sertit jäi molemmilta tuomareilta saamatta, mutta pennut puolestaan pärjäsi hienosti! Parhaimman tuloksen niistä karkeloista sai Flashy ollen Michael Edströmin paras pentu ja kaiken lisäksi myös koko Ruotsi- näyttelyn paras pentu.

Maaliskuun loppupuolella otimme osaa isommalla joukolla Jyväskylän näyttelyyn. Omien kissojemme (Pepita, Naco, Masi, FF ja VV) lisäksi paikalla oli jälkeläisistämme Winski, Palle sekä Eetu. Tällä kertaa kaikki saivat tai voittivat sertinsä, mutta myös paljon enemmän:

Lauantaina Masi oli BIV-TOTAL sekä valmistui Championiksi, Pepita oli näyttelyn paras siitosnaaras kategoriassa 2, FF oli tuomarin paras pentu ja pääsi täten paneeliin jossa myös Winski pyörähti ollessaan tuomarin paras kastraattiuros. Näiden lisäksi Eetu oli näyttelyn paras siitosuros kategoria 2:ssa ja minä 2. paras kasvattaja.

Sunnuntaina oli VV:n vuoro loistaa, hän oli tuomarin paras pentu sekä BIV-TOTAL, Pepita edelleen kategoria 2:n paras siitosnaaras ja minä tällä kertaa samaisen kategorian paras kasvattaja. Yhteenvetona sanottaakoon siis, että hienosti meni! :)

 

Nyt seuraava näyttely onkin Turussa reilun viikon kuluttua ja astetta isompi nimittäin Scandinavian Winner. Sinne lähdemme kolmen kissan voimin: Salli, Masi ja Palle. Winskin oli tarkoituksena lähteä myös, mutta epäonninen kissa oli mennyt ja niellyt pätkän johdon suojusta mikä johti leikkaukseen ja tätä kautta näyttelyt saavat nyt jonkin aikaa odottaa.

 

04.02.2019

Taas on aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä...

Pennut ovat jo 12 viikkoisia. Ensimmäinen rokotus saatiin reilu viikko sitten, jolloin nakattiin myös mikrosirut niskaan. Pentue on kyllä todella jämerä, selvästi tähän astitista pentueista raskainta tekoa. Tytöt olivat torstaina melkein 2 kiloisia, kun poika viipotti jo yli 2,1 kg:n lukemissa.

Muut kissat voivat myös hyvin. Salli lähti sijoituskotiinsa kasvattelemaan turkkiiaan mitä kaivattaisiin lisää huhtikuun SW-näyttelyä varten. Pojat Naco, Oliver ja Masi voivat myös kuulemma mainiosti ja ovat pitäneet toistaiseksi turkkinsa hyvin. Seuraava näyttelykin ja samalla vuoden ensimmäinen kolkutteleekin jo ovella; reilun viikon kuluttua lähdemme Tallinnaan mihin osaa ottavat isoimmat pojat eli Naco ja Oliver.

17.01.2019

 

Pennut tulivat tänään 10 viikon ikään. Kaikki ovat painoltaan nyt yli 1,5 kg. Emo-Salli on pentujen oppaana vielä parin viikon ajan, kunnes lähtee takaisin sijoituskotiinsa missä häntä jo kovasti odotetaankin.

 

.10.01.2019

 

VV:n massu on nyt saatu kuntoon ja tyttö kirii toisia huimaa vauhtia kiinni. Antibioottikuuri siihen lopulta vaadittiin, mutta pääasia, että vaiva on selätetty ja kasvu saa jatkua normaalisti. FF on pennuista suurin, itseasiassa kaikista kasvattamistani pennuista suurin tähän asti 1,5 kg:n painollaan vasta 9 viikon iässä. Hänestä tulee vähintään isänsä veroinen!

 

03.01.2019

 

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille!

 

Kissarintamalla vuosi on alkanut näyttelyilmoittautumisien merkeissä. Olemme nyt menossa useamman kissan kanssa Kokkolaan ja Jyväskylään maaliskuussa sekä jonkinlaisella kokoonpanolla Turkuun SW-näyttelyyn huhtikuussa. Pennut kasvavat hyvin, tosin VV.n massu on hieman temppuillut tässä viikon aikana minkä vuoksi paino aluksi laski, mutta on nyt taas nousussa. Meno on kaikilla hurjaa ja joskus jopa liiankin railakasta - olemme nyt joutuneet estämään pääsyn yläkertaan putoamisvaaran takia.

 

27.12.2018

 

Joulun pyhät ovat ohi ja tavallaan helpottava arki jatkuu..

 

Pennut on nyt rekisteröity ja ensimmäiseen näyttelyyn on ilmot tehty. Kaikki kasvavat hyvin, lihaa menee ja painot ovat edelleen ennätyslukemissa edellisiin pentueisiin verrattuna. Kaikki kolme ovat varattuja ja menossa mitä parhaimpiin koteihin.

 

18.12.2018

 

Vihdoinkin ennätin ottaa pennuista kuvat sekä siirtää ne tänne kotisivuille asti.

 

Pennut tulevat kahden päivän päästä 6 viikkoa. Painot ovat kaikilla erinomaiset, mutta etenkin VV on naaraaksi todella hyvän kokoinen. Ensimmäinen matokuuri on annettu ja pennut siirretty kirjoihin ja kansiin eli rekisteröinti tehty.

 

Nyt on mukava syventyä joulun odotukseen ja keskittyä rentoutumaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Mukavaa Joulua kaikille!

 

16.12.2018

 

Välipäivitys!

 

Olimme viikon lomalla Sotkamossa minkä vuoksi päivitykset ovat nyt jääneet. Olen pennuista ottanut 4 viikon kuvat, mutta 5. viikko jäi välistä. Ensi torstaina pennut täyttävät 6 viikkoa, jolloin nappasen niistä uudet otokset. Silloin tarkoituksena olisi myös päivittää sivut uusien kuvien kera.

 

03.12.2018

 

Kävimme viikonloppuna vuoden viimeisimmässä näyttelyssämme Kuopiossa. Mukana meillä oli kaikki kolme urosta ja Pepita. Lauantaina Oliver oli hienosti tuomarin paras, Naco voitti sertinsä sekä oli värinsä paras aikuisista, Masi sai EX1:n ja Pepita sertinsä. Sunnuntaina kisoja jatkoivat kaikki muut paitsi Oliver. Naco voitti jälleen sertinsä ja oli aikuisten värinsä paras saavuttaen samalla komean tittelin DVM, Pepita sai taas sertinsä, mutta Masi putsasi pöydän ollen nuorten ja pentujen värinsä paras sekä kategoria II:n paras nuori! Huippu viikonloppu siis takana. Tästä on hyvä jäädä pienelle näyttelytauolle ennen ensi vuoden uusia kujeita. :)

 

Pennut kasvavat hyvää vauhtia ja kiinteän maistelu on nyt aloitettu. Joukossa on vielä totaalikieltäytyjiä, mutta pikkuhiljaa heidätkin käännytetään tissiltä :D

 

24.11.2018

 

Torstaina pennut täyttivät 2 viikkoa. Kaikki kasvavat omalla käyrällään hyvää vauhtia. Pojat kulettelevat pentuja päivittäin olohuoneen matolle tutustumaan isoon maailmaan. Salli on kyllä vielä sitä mieltä, että pentujen tulisi olla vielä vain pesässä. Pienin pennuista, sinivalkea poika, syö pullosta ja huomaa, että sillä on myös motorisia ongelmia, ainakin tällä hetkellä. Toivotaan, että ajan myötä pennun taidot harjaantuvat entisestään.

 

Olimme viikko sitten Tallinnan näyttelyssä Masin ja Pepitan kanssa. Pepita sai sertinsä ja valmistui täten IC:ksi. Masi oli taas värinsä paras ja tuomarin paras, paneelissa saatiin hienosti yksi ääni ja hävittiin täten yhdellä äänellä tiukassa kisassa.

 

15.11.2018

 

Pentue Grasses tuli tänään viikon ikään. Kolme pennuista kasvaa hyvää vauhtia, mutta pienin poika on kokonaan pulloruokinnalla. Ensimmäiset päivät paino ei noussut, päin vastoin putosi. Nyt muutaman päivän ajan olemme saaneet aikaan pientä nousua. Toivotaan, että sama vire jatkuu.

 

Lähdemme viikonloppuna käymään päiväseltään Tallinnan kissanäyttelyssä Masin ja Pepitan kanssa.

 

10.11.2018

 

8.11. syntyi kissalamme 6. pentue. Sijoitusnaaraamme Salli ja Naco saivat aikaiseksi 5 isoa pentua, joista kaksi on tyttöjä ja kolme poikaa. Synnytys oli pitkähkö ja rankka. Kolmantena syntynyt poika oli perätilassa ja selvästi koki kovia pitkittyneestä syntymästä. Alku on ollut hieman haastava tälle pienelle, mutta nyt näyttäisi valoisalta. Toivotaan, että kehitys jatkuu hyvänä. Toinen poika, viimeisenä syntynyt ja isoin oli jostain syystä alusta lähtien myös muita vaisumpi. Alun keinoruokinnan jälkeen tissin syönti alkoi sujua toisena päivänä. Tästä huolimatta kunto romahti illalla ja pieni nukkui pois yöllä. Nyt pentuja on siis neljä, 2 urosta ja 2 naarasta.

 

30.10.2018

 

Aivan huikee World Show!!

Emme olisi oikeastaan enempää voineetkaan toivoa. Kaikki tulokset EX1:n jälkeen olivat vain silkkaa plussaa. Kissoja näyttelyssä oli yli 1500, joista yli 500 pelkästään kategoria II:n kissoja. Näistä nuorten luokassa kisasi 64 kpl. Tuomareita kategoria II:ssa oli 8 eli loppukilpailuun (paneliin) pääsi 8 kissaa jokaisesta ryhmästä (urokset, naaraat, kastraattiurokset, kastraattinaaraat, nuoret ja pennut). Tähän harvojen ja valittujen joukkoon ylsivät siis meidän nuoret komistukset - 8 parhaan joukkoon! Masi sai tämän lisäksi myös yhden äänen paneelissa eli oli käytännössä 2. sillä voittajalle menivät loput äänet. Aivan mahtavaa! "Once in a lifetime!".

 

Salli on nyt saapunut meille odottamaan pentujen syntymistä mihin pitäisi olla enää alle viikon päivät. Jännitys tiivistyy. :D Painoa neidille on nyt tullut 1,7 kg... Saahan nähdä monta sieltä putkahtaa. :)

 

15.10.2018

 

Olimme viikonloppuna Hartolan näyttelyssä ja suurella ilolla voimme kertoa, että ihana kollipoikamme Masi oli koko viikonlopun kiistaton kuningas voittaen kaiken minkä vain pystyi! :D Lauantaina värin parhaan ja näyttelyvoiton lisäksi Masi oli "Mister October"! Jokainen tuomari valitsi yhden uroksen ja naaraan kaikista arvostelemistaan kissoista extrakilpailuun missä valittiin Mister ja Miss October - tässä kisassa urosten osalta voiton vei Masi!! :D <3

Seuraava mahtava kokemus näyttelyiden saralla tulee iolemaan Tampereen World Winner show 27.-28.10. Niin paljon kauniita kissoja! Sitä ei kannata jättää välistä!

 

Viikonloppuna meitä kävi moikkaamassa myös ensimmäisiä pentujaan odottava Salli. Neidin maha oli kasvanut selvästi ja uskon vahvasti, että siellä on enemmän kuin 2 pentua. Painoakin noin puoliväliin mennessä on kertynyt jo kilon verran.

 

30.09.2018

 

Jo vain on kuukausi taas mennyt.

 

Salli tosiaan tuli kiimaan, astutettiin ja ultrattiin. Meillä on ilo kertoa, että odotamme pentuja syntyväksi marraskuun alussa. Odotamme malttamattomina mitä sieltä putkahtaa. <3

 

Olimme myös Askolan näyttelyssä kuluvana viikonloppuna ja Masi pärjäsi hienosti juuri nuorten luokkaan siirtyneeksi. Lauantaina Masi oli EX1 ja BIV (11-12) ja sunnuntaina EX1. Kaiken lisäksi saimme mahtavat arvostelut, tästä on hyvä jatkaa.

 

03.09.2018

 

Meillä on iloisia uutisia!

Salli tuli kuin tulikin kiimaan ja astuminen Nacon kanssa onnistui. Nyt jäämme odottamaan ultrausta mikä suoritetaan noin kolmen viikon kuluttua. Peukut pystyyn, että saisimme marraskuun alussa pieniä mettiksiä!

 

29.08.2018

 

Tilannepäivitystä..

Kaikki pennut pentueesta Tractors ovat nyt uusissa kodeissaan. Viikonloppuna Vanilla Valtra osallistui toiseen näyttelyynsä ja ampaisi hienosti paneliin asti. Näyttelyn jälkeen alkoi hänen matkansa kohti Viron maata, missä tulevaisuudessa tulee olemaan jalostus/näyttelykissana. Maanantaina myös pieni Leilamme (Lovely Leyland) lähti omaan loppuelämän kotiinsa Turkuun.

Olimme siis viikonlopun näyttelyissä Vantaalla, jossa mukana olivat lauantaina kasvattimme Barbarick Barley ja White Wheat sekä sunnuntaina Masi. Palle ja Masi olivat molemmat hienosti värinsä parhaita, Palle pennuista ja Masi pennuista/nuorista. Winski sai Ex1:n.

Seuraava näyttely Pallella ja Winskillä onkin jo tulevana viikonloppuna Tampereella ja Masilla ensi kuun lopussa Askolassa.

Penturintamalla odotamme kuumeisesti Sallin kiimaa. Salli on nyt viettänyt Nacon kanssa aikaa parin viikon verran, mutta mitään emme ole nähneet, emme kiimaa emmekä astumisia... Eli meidän täytyy vain odottaa.

 

07.08.2018

 

Meillä on mahtavia uutisia!!

Vihdoinkin, yli kolmen vuoden aktiivisen näyttelyissä kiertämisen jälkeen meillä on näyttelyvoitto. Ihana pentumme FI*GoldenFurry's Maroon Maize "Masi" nappasi sunnuntaina Pieksämäellä näyttelyvoiton II kategoriassa. Voin kertoa, että kyyneleet tulivat silmiin, kun voittajakissan numero julkistettiin. Olemme ihan superylpeitä Masista!

 

Tämän lisäksi meillä on myös ilo kertoa, että ihana Sallimme (FI*GoldenFurry's Champion Charolais) sai puhtaat paperit sydänultrauksesta! Nyt odotellaan enää verikokeiden tuloksia minkä jälkeen voimme astuttaa Sallin Nacollamme.

 

Ja ei kahta ilman kolmatta. Nyt näyttäisi siltä, että pieni Leilamme on löytänyt oman loppuelämän kotinsa <3 Leilan muutto tapahtuisi tämän kuun lopulla.

15.07.2018

 

Huh hellettä!

 

Olimme eilen Surokin näyttelyssä Masin ja Sallin kanssa. Lämpöä hallissa kyllä riitti ja illalla huomasi taas viettäneensä päivän kissanäyttelyssä :D

Masi otti osaa näyttelyihin toisen kerran, mutta käyttäytyi jo kuin vanha tekijä. Poika oli hienosti EX1 BIV ja NOM. En ollut nähnyt Masia kuukauteen, joten hieman kyllä hämmästyin, kun näin kuinka palojn pituutta se oli kasvanutkaan. Seuraava esiintyminen odottaa elokuun alussa Pieksänmäellä.

Salli sai toisen sertinsä luokassa 7 ja jäi täten sertijumiin. Tämä tarkoittaa ulkomaan reissua, mutta sitä ennen Sallilla on tarkoituksena tehdä pennut syksyllä. Odotammekin sitä jo innolla, sillä siitä yhdistelmästä on lupa odottaa vaikka mitä.

 

Tractors -pentueen muutto on alkanut. Eilen meidät hyvästeli FF, joka muutti Jyväskylän Palokkaan. Seuraavana vuorossa on ZZ tämän kuun lopussa ja VV elokuun lopussa. LL:n kanssa olen nyt tullut siihen tulokseen, että etsinkin hänelle kodin Pieksänmäen näyttelyn jälkeen. Kissamäärä ei voi nousta liian suureksi, joten hieman haikein mielin, järjen ääntä kuunnellen päätökseni on tämä.

 

30.06.2018

 

Tractors -pentue saavutti torstaina 12 viikon iän. Ensimmäisenä pesän tulee jättämään FF alias Axel parin viikon kuluttua. ZZ pääsee muuttamaan vasta heinäkuun lopulla, kunhan rabiesrokote astuu voimaan Venäjän rajan ylitystä miettien. Viimeisenä tähän tietoon meidät hyvästelee LL elokuun lopussa uuden omistajan hakiessa hänet Vantaalta kohti Viron maata.

Leilan kohtalo on vielä  mietinnässä. Pidän sen nyt jonkin aikaa itselläni ja käytän parissa näyttelyssä, katsotaan sitten etsinkö kodin vai jätän itselle.

 

19.06.2018

 

Päivitykset ovat nyt hieman venyneet, mutta tässäpä näitä.

 

Viikonloppuna olimme Kuopion kissanäyttelyssä. Mukana meillä oli Sallin lisäksi ensimmäistä kertaa Masi ja veljet Winston ja Barley. Kaikki käyttäytyivät hienosti ja saivat upeat arvostelut. Salli nappasi lauantaina viimeisen sertinsä luokassa 9 ja valmistui Championiksi. Neiti oli hienosti myös värinsä paras molempina päivinä.

Pikkuveljet Masi, Palle ja Winston suoriutuivat debyytistään vallan mainiosti, kaikki saivat tulokseksi Ex 1 ja Palle myös hienosti NOM. Masi otti osaa kisailuun vain lauantaina ja Palle sunnuntaina, Winston puolestaan pääsi pöydälle molempina päivinä.

 

Seuraava näyttely on heinäkuussa Keravalla, jolloin pyörähdämme paikan päällä vain lauantaina kera Sallin ja Masin.

 

08.06.2018

 

Eilen Tractors -pentue täytti 9 viikkoa. Tiistaina riiviöt saivat mikrosirut ja ensimmäiset rokotteet.

Tänään kävin myös morjestamassa Winstonia ja Barleytä Kangasniemellä, kun koitti ensimmäisen näyttelypesun aika. Viikon päästä startataan Kuopioon ja kohti vellosten ensimmäistä näyttelyä, myös Salli ottaa osaa niihin karkeloihin.

 

31.05.2018

 

Paljon on mahtunut kuluneeseen viikkoon. Grains -pentueesta kolme jätti kasvattikotinsa sunnuntaina - Barley ja Winston muuttivat Kangasniemelle ja Ragge Järvenpäähän. Kaikki kolme ovat kotiutuneet erinomaisesti ja valoittaneet jo paikkansa ihmisvanhempien sydämissä.

 

Jouduin myös luopumaan vanhimmasta eläinystävästäni, saksanpaimenkoira Tarasta. Nyt opettelemme elämään ilman Taraa.

 

Tänään Tractors pentue täytti 8 viikkoa. Vaihdoimme keittiövaa'an vauva vaakaan, joten pieni heitto painoissa on mahdollista. Kaikki kuitenkin ovat kasvaneet ja syövätkin jo hyvin lihaa. Tosin välillä emon tissi vie vielä voiton. :D

24.05.2018

 

Pentue Tractors tuli tänään seitsemän viikon ikään. Eilen oli kuvauspäivä ja saimmekin hienoja kuvia ulkosalla. Kaikki urospennut on nyt varattu. Naaraat ovat edelleen pidossa minulle, mutta VÄHINTÄÄN toinen niistä vapautuu myyntiin kunhan tiedän, että pidänkö jomman kumman.

 

21.05.2018

 

Viimeinen täysi viikko koko poppoolla käynnistyi. Viikon vaihteessa alkaa Grains -pentujen pesästä lähtö. Sitä ennen käymme vielä viimeisillä rokotuksilla ja tarkastamassa, että kaikki ovat terveitä lähtemään.

 

17.05.2018

 

Nuorimmaiset pennut tänään kuusi viikkoa vanhoja. Meno alkaa olla jo aikamoista. Pentualue ei tahdo enää kiinnostaa vaan levittäytyminen koko huusholliin on jo alkanut!

 

15.05.2018

 

Grains -pentue täytti maanantaina jo 13 viikkoa. Uudet kuvat lisätty.

 

11.05.2018

 

Tractors -pentue jo viisi viikkoa vanha. Täytyy sanoa, että pennut kehittyvät koko ajan parempaan suuntaan. Tämä pentue on edelliseen verrattuna hitaammin kypsyvä. :) Jännä nähdä mitä heistä vielä tuleekaan...

 

07.05.2018

 

Pepitan pennut tulivat tänään jo 12 viikon ikään. Uudet kuvat lisätty.

 

04.05.2018

 

Aloitetaan tämä uutinen viime viikonlopun tapahtumilla Ranskasta. Ystävämme Andrea Pinto ja Fred Schara olivat jälleen näyttelyissä, tällä kertaa St. Quentinissa. Uskomaton jälkeläisemme FI*GoldenFurry's Juicy Jersey yllätti jälleen meidät kaikki. Vain 11 kuukauden vanhana hän kisasi ensi kertaa aikuisten sarjassa ja voidaanpa sanoa, että pesi kaikki. Tuloksena sertit molemmilta päiviltä, värin paras omassa väriryhmässään niin aikuisista kuin nuorista/pennuistakin, tuomarin paras uros ja kaikilla äänillä näyttelyn paras uros kategoria II:ssa. Eikä tässä vielä kaikki, tämän lisäksi JJ oli launtaina koko näyttelyn toiseksi paras aikuinen kissa yli kategoria rajojen..... ja sunnuntaina koko näyttelyn paras aikuinen kissa!!! :D :D :D Huh, huh.. Ei tätä voi edes oikein uskoa!

Sitten pentukuulumisiin. Pentue Grains sai ensimmäisen rokotuksen keskiviikkona ja kaikille myönnettiin myös passit. Eilen kävimme pienen reissun WW:n ja MM:n kanssa eteläisessä Suomessa. WW:lle alias Winstonille oli varattu aika kuulotestiin (BAER) Aistiin Vantaalle ja MM alias Masi lähti mukaan seuramieheksi. Kuulotesti on pakollinen valkoisille kissoille mikäli niitä mielii käyttää näyttelyissä tai jalostuksessa. Onneksemme voidaan todeta, että Winston on täysin kuuleva ja voi täten ottaa osaa näyttelyihin! Kolme näistä velloksista onkin ilmoitettu jo Kuopion näyttelyyn kesäkuulle.

Sitten nuorempiin kakaroihin. Pentue Tractors täytti eilen kuukauden. Olemme jo viikon päivät maistelleet kiinteää ruokaa ja pikkuhiljaa se alkaakin tehdä kauppansa yhä paremmin. Tämän  lisäksi pennut saivat ensimmäisen matokuurin.

 

30.04.2018

 

Klara Vappen! :D

 

Grains pentue täytti tänään 11 viikkoa. Viime viikolla pennut saivatkin jo mikrosirut ja tätä myöten ensimmäiset näyttelyilmoittautumiset päästiin tekemään kesäkuulle. Tällä viikolla otetaan ensimmäiset rokotukset ja WW alias Winston pääsee retkelle Vantaalle missä suoritetaan kuulotesti (BAER).

 

Viikonloppuna olimme näyttelyissä Hartolassa tällä kertaa vain Oliverin ja Sallin kera. Naco oli puottanut jo niin paljon karvaansa, että hänen osaltaan näyttelyt on nyt ohi tältä erää. Tuloksena molemmille sertit sekä Sallille sunnuntaina paneelipaikka.

 

27.04.2018

 

Pienimmäiset tulivat eilen kolme viikkoa. Aloitimme maistelemaan kiinteää ja pennut saivat myös ensimmäisen matokuurinsa. Kaikki kasvavat hyvin!

 

23.04.2018

 

Veljesnelikko tuli tänään kymmenen viikon ikään. Pojat kehittyvät hienosti. Rekisterinumerot pennuille onkin jo myönnetty ja sirut laitetaan tällä viikolla niin päästään ilmoittautumaan ensimmäisiin näyttelyihin. White Wheat ja Barbarick Barley pääsevät samaan loppuelämän kotiin ja heitä nähdään myös näyttelyissä. Masi jää äidilleni toisten kollien laumaan ja Racy Rye:ta kohtaan on myös kiinnostusta esiintynyt.

 

20.04.2018

 

Pentue Tractors tuli eilen kahden viikon ikään. Tuolloin päädyin myös ratkaisuun lopetuttaa Nasty New Hollandin. Pieni kollin alku oli syntymästään asti laiskempi kuin sisaruksensa - emon nisät eivät kiinnostaneet vaan ruokin häntä korvikkeella, motoriikassa oli puutteita sekä tahatonta lihasnykimistä ilmeni. Epäilen pennun kärsineen vaikeasta synnytyksestä sillä juuri NN oli se, joka teki tietä muille yli 2 tuntia synnytyskanavassa. Uskon päätyneeni oikeaan ratkaisuun.

Muut pennut kasvavat oikein hyvin ja kehittyvät kovalla vauhdilla. Viikon kuluttua pitäisi alkaa jo maistella kiinteää emon maidon lisäksi, jolloin aletaan miettiä myös muuttoa alakertaan muiden kissojen ja koko perheen keskuuteen.

 

16.04.2018

 

Pentue Grains 9-viikkoa vanha. Vihdoin sain päätöksen tehtyä MM:n ja BB:n välillä - Maroon Maize jää kissapopulaatioomme ja täten tulevaksi siitosurokseksi.

 

12.04.2018

 

Pentue Tractros tuli tänään viikon ikään. Nasty nauttii edelleen vain korviketta ja seuraa sisaruksiaan jonkun verran jäljessä painossa. Muuten emo ja pennut voivat hyvin.

 

09.04.2018

 

Pentue Grains 8 viikkoa vanha. Rekisteröintipaperit lähetetty kissaliittoon ja nyt vain odotellaan rekisteröintiä.

 

Pentue Tractors kasvaa hyvin ja Helga -emokin voi mainiosti. Ainoastaan yksi pienokainen, Nasty New Holland tarvitsee korviketta sillä emon nisän löytäminen tuntuu jotenkin liian työläältä. Yritetään pitää pikkumies porukassa mukana <3

 

07.04.2018

 

Meillle syntyi 05.04. kuusi uutta kissanpentua- kaksi naarasta ja neljä urosta. Pennut ovat ensimmäiset niin Nacolle kuin Helgallekin.

 

03.04.2018

 

Välipäivitys - meillä onkin 4 kollia!

Olin jo jonkin aikaa tuskaillut pentujen sukupuolten kanssa, kun minusta kaikki alkoivat näyttää niin samoilta ja niinhän siinä kävikin, että kollipoikia kaikki tyyni! :D

 

Nyt meidän täytyy enää päättää kumpi MM vai BB jää....

 

02.04.2018

 

Pentujen 7. viikko käynnistyi. Naperoiset kasvavat hyvällä vauhdilla ja alkavat jo näyttääkin rotunsa edustajilta :D

Pennuista White Wheat löysi jo loppuelämän kotinsa ja onneksi aika läheltä meitä niin näemme tätä herraa monesti vielä jatkossakin ;) Kolme muuta ovat vielä "kiinnitettynä" minulle kunnes tiedän kenet pidän itselläni.

 

Helga on vielä yhdessä osassa, mutta olo käy jo aika tuskaiseksi. Varsinaista pesäpaikkaa ei ole vielä valinnut. Toivon, että pentulaatikkomme kelpaa synnytyksen käynnistyttyä.

 

26.03.2018

 

Huh, huh mikä viikonloppu takana.

 

Olimme itse näyttelyissä Jyväskylässä missä palkittiin sunnuntaina Kes-kis:in vuoden 2017 parhaat kissat.

Kasvattini FI*GoldenFurry's First Glance "Eetu" oli paras siitosuros, Oliverin (Oliver James Forest Myths) napatessa toisen sijan. Nallekarhu Nacomme (Sterrenkatten's St.Etienne) oli mahtavasti sijalla kaksi uroksissa. Aivan huikeaa!

Tämän lisäksi pojat ja Salli pärjäsivät myös itse näyttelyssä todella hienosti.

Lauantaina Naco sai sertinsä kovassa kisassa ja päälle vielä värin sekä tuomarin parhaan palkinnot. Oliver jäi tällää kertaa ilman sertiä ja Salli sai Exc.1:n. Sunnuntaina Naco nappasi jälleen sertinsä ja värin parhaan, mutta tällä kertaa edellisen päivän BIS uros vei tuomarin parhaan, Oliver sai myös sertinsä ja pyörähtipä Sallikin paneelissa ensimmäistä kertaa! :D Mahtava ja kaikinpuolin mukava näyttelyviikonloppu

 

Tämän lisäksi ihana JJ loisti jälleen ulkomailla!

Tulokset puhuvat puolestaan:

lauantai Exc.1 BIV-T NOM ja BIS:n häviäminen toisella "äänestyskierroksella"

sunnuntaina Exc.1 BIV-T NOM BIS ja BEST OF BEST!! Sekä kirsikkana kakussa BIS myös Norjalaisten metsäkissojen omassa erikoisnäyttelyssä <3 <3 <3

Myös pennut kasvavat hyvin. Kaikki ovat niin kauniita, että päätöksestä tulee haastava. Kaikilla on hyvin kauniit päät pienillä eroilla, joten tulen seuraamaan pentujen kehitystä hyvin tarkkaan. :) Helgakin saapui meille tänään jo odottelemaan h-hetken lähestymistä.

 

19.03.2018

 

Viime viikonloppu oli huikea! Johtotähtemme FI*GoldenFurry's Juicy Jersey saavutti launtaina viidennen näyttelyvoittonsa ja täten Junior Winner -tittelin! Eikä tässä vielä kaikki. Tämän lisäksi JJ oli molempina päivinä värinsä paras niin aikuisista kuin nuorista ja myös sunnuntaina kategoria kahden paras nuori! Aivan huikeaa! :D

Tänään JJ:n sisarpuolet täyttivät viisi viikkoa. Ruokaa menee jo hyvällä menestyksellä sekä hiekkalaatikko löytyy melkein aina.

 

Tulevana viikonloppuna otamme osaa Jyväskylän näyttelyyn missä Naco ja Oliver palkitaan sunnuntaina Kes-Kis:n vuodenkissa -kisassa. :)

 

12.03.2018

 

Pennut nyt kuukauden vanhoja. Pentulaatikko on taakse jäänyttä elämää ja pentuhuoneen valloitus on aloitettu. Kiinteää ruokaa maistellaan ja ekat kakat on lattialta siivottu. Menoa ja vauhti riittää.

 

Meillä on myös mahtavia uutisia Hollannista. Johtotähtemme JJ nappasi viikonloppuna kolmannen ja neljännen näyttelyvoittonsa Saksan Offenburgissa käydyssä näyttelyssä. Kiitos jälleen emokissojen kasvattajille ja JJ:n omistajille Andrealle ja Fredille, jotka tekevät tämän mahdolliseksi esittämällä JJ:n aina parhaassa kunnossa ja antamalla hänelle parhaan mahdollisen kodin.

Enää yhtä huutaa ja meillä olisi ensimmäinen JW-kissa!! :D Pidetään peukkuja!

 

05.03.2018

 

Kolmas viikko pentujen elämässä pyörähti käyntiin. Ulkomaailmaa alkaa jo kiinnostaa hieman ja pienokaiset käyvät jo päivittäin mönkimässä muuallakin kuin pentupesässään. Kaikki myös kasvavat hyvin.

 

Nyt näyttää myös siltä, että voimme odottaa Helgan ja Nacon pentuja syntyväksi noin kuukauden kuluttua. Nämä pallerot voivatkin sitten olla jos jonkin värisiä - punaisia uroksia, kilpparinaaraita, mustia ja sinisiä (mikäli molemmat vanhemmista kantavat diluutiota) uroksia ja naaraita kuviolla tai ilman sekä valkoisella tai ilman. Tätä odotamme innolla!

 

27.02.2018

 

Pienokaiset täyttivät eilen kaksi viikkoa <3

Jokainen oli saanut painoa vähintää 100 grammaa ja tällä hetkellä suurin pennuista jopa yli 130 g. Ympäröivää maailmaa havainnoidaan jo selvästi, kun silmien lisäksi korvatkin ovat auenneet. Sylissä yritetään jo ahkerasti pidellä, mutta silti kiire pesän turvaan on vielä kova. Ensimmäisiä paineja otellaan jo kiitettävästi syönnin ja nukkumisen lomassa.

 

19.02.2018

 

Pennut täyttivät tänään yhden viikon. Kaikki kasvavat hyvin omilla käyrillään. Silmätkin ovat jo alkaneet avautua. Päänvaivaa tuottaa vain Pepita emo joka on nyt sitä mieltä, että pennut pitäisi siirtää lasten leikkihuoneeseen. Olen nyt joutunut sulkemaan emon ja pennut pentuhuoneeseen. Toivottavasti tämä vimma menee pian ohi ja ovea voidaan pitää auki.

 

Sain toissa päivänä kuvan Helgan tisseistä ja voin sanoa, että pentuhaaveet myös hänen osaltaan näyttävät lupaavalta! Mikäli kyseessä ei ole "väärä hälytys" ja kaikki menee onnekseen, syntyvät nämä pennut viikon 14 loppupuolella.

 

15.02.2018

 

Meillä on pentuja! :D

 

12. päivä oli syntymäpäiväni ja sainkin mitä parhaimman lahjan. Pepita synnytti 5 kaunista pentua, joista yksi liiteli sateenkaarisillalle. Loput neljä ovat terveitä ja kasvavat hyvin. Sukupuolijakauma oli tasainen - 2 ja 2. Tytöt ovat ruskeatabbyjä valkoisella, pojat ruskeatabby valkoisella ja valkoinen. Lisätietoa ja kuvia pentueen omilla sivuilla.

 

Seuraavaksi jännitämme onko Helgan astutus onnistunut eli tuleeko Nacosta ja Helgasta vanhempia. :) Tämä selvinnee muutaman viikon sisällä.

 

18.01.2018

 

Tammikuun puoliväli ylitetty ja vihdoinkin meillä on uutisia. Nyt näyttäisi siltä, että Pepita on tiine <3 <3 <3 Tämä tarkoittaa sitä, että suunnitelmat neidin kotiin saamiseksi käynnistetään. Tältä pentueelta odotamme paljon, etenkin kaunista päätä. Olisi myös ihanaa, jos haaveemme valkoisesta norskista toteutuisi vihdoinkin. :)

 

Helgan osalta suunnitelmat ovat edelleen samat. Pillerit on nyt jätetty pois, joten jäämme odottelemaan Nacoa saapuvaksi ja tietysti sitä kiimaa.

 

Näyttelyrintamalla mahtava kasvattimme "JJ" esittäytyi jälleen edukseen. 13.1. Pariisissa pidetyssä näyttelyssä poika oli EX1 BIV NOM häviten BIS:n ratkaisevan tuomarin äänellä äänien päätyessä tasatilanteeseen 2-2. Vaikka voitto olisi aina voitto, olen silti hyvin ylpeä kasvattaja sillä tiedän, että jo pelkkä EX1 saatikka BIV Norjalaisten Metsäkissojen omassa erikoisnäyttelyssä on kova saavutus. :)

 

Seuraavan kerran JJ sekä omat kissamme; Naco, Oliver ja Salli pistäytyvät tuomarin pöydällä reilun viikon kuluttua 27.-28.1. pidettävissä näyttelyissä. JJ Genevessä ja me täällä koti-Suomessa, Lahdessa.

 

03.01.2018

 

Hyvää alkanutta vuotta 2018!

 

Ensin hieman ranking tuloksia. Upeat uroksemme Naco ja Oliver ylsivät mielestämme hienoihin tuloksiin kissapistelaskennassa NFO urosten sarjassa. Oliver oli mukavasti kympin joukossa sijalla 9 ja Naco hienosti "palkintopallilla" ollen kolmas! Onnea me! :D

 

Kävimme tänään Helgan kanssa sydänultrassa ja kaikki oli kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että Nacon tultua meille tämän kuun lopussa voidaan pennutusasia käynnistää kiiman alettua.

 

Sitä ennen  meillä on kuitenkin vuoden ensimmäinen näyttely Lahdessa 27.-28.1. Palaan astialle tämän jälkeen. :)

 
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
  • RSS Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now